I flera år har Rickard Olsson figuerat som åkande reporter i SVT:s sändning av Vasaloppet. Så blir det inte i år. Programledarprofilen som kanske är mest känd för långköraren "Vet vet mest?" hävdar att han inte fått något besked, men i en intervju med GP är han märkbart bitter över arbetsgivarens beslut och köper inte förklaringen att producenten vill utveckla formatet: 

– Producenten som bestämt det låter som Maud Olofsson i Nuonaffären när hon svarar. Hon säger "Vi skruvar alltid på formen för att göra det bättre". Här tar man ju bort något som uppenbarligen fungerat utmärkt och fått ett otroligt folkligt genomslag. Det producenten gör är inte att göra något bra bättre utan att byta ut den som gjort det. Det är inte att utveckla, det är att avveckla.

I slutet av intervjun går tv-profilen till hård attack mot SVT:

– Det här är en för liten sak för en prestigefylld länsstyrelse som SVT. Men jag kan ju önska att de ändrar sig. Jag brukar ju halvt på skämt halvt på allvar säga att SVT är en förkortning av Sovjet. Icke vinstdrivande företag har en tendens att fungera mer som en slumpgenerator än företag som måste gå med vinst för att betala ut löner.