Dela sidan:

Erika Karlénius kommer närmast från en tjänst som politiskt sakkunnig på utrikesdepartementet hos Isabella Lövin. Tidigare har hon haft motsvarande arbetsuppgifter hos utbildningsminister Gustav Fridolin och i finansmarknads- och konsumentminister Per Bolunds stab.
– Jag har haft fantastiska år i regeringskansliet och är väldigt stolt över de resultat som Miljöpartiet uppnått så här långt. Nu ser jag fram emot att få fortsätta jobba med hållbarhet och andra frågor som jag brinner för i en ny miljö och med nya perspektiv, säger Erika Karlénius i en kommentar.

Nu blir hon istället konsult på public affairs-byrån New Republic. 
– Erika har lång erfarenhet från olika departement och har varit en omvittnat uppskattad medarbetare på flera poster i regeringskansliet. Hon förstärker vårt team bland annat inom hållbarhet, utbildning och skatter, säger Olle Schubert, vd på̊ New Republic.

Tidigare har Erika Karlénius varit aktiv inom kommunpolitiken i Uppsala och språkrör för Miljöpartiets studentförbund. Hon är utbildad nationalekonom och statsvetare vid Uppsala universitet.Dela sidan: