Dela sidan:

I premiärnumret får läsarna bland annat stifta bekantskap med svenskan som blev Jack the Rippers första offer, och ta del av Adolf Hitlers planer på ett koncentrationsläger utanför Sjöbo i Skåne.

Historiska Brott & Mysterier vänder sig till alla som gillar spännande läsning om historiska brott, gåtfulla händelser och oförklarliga fenomen. Gamla svenska mordfall varvas med världshistoriska mysterier – både de mest omtalade och helt okända.

– ­ Oförklarligt, gastkramande och engagerande är våra ledord. Tidningen fyller en lucka i historiesegmentet i tidningshyllan, och vi har stora förhoppningar om att den kommer bli riktigt välläst, säger Håkan Ström, chefredaktör på Egmont Publishing i ett pressmeddelande.

Redaktör är välkände författaren och journalisten Petter Karlsson, som tidigare bland annat jobbat på Expressen.

Tidningen ges ut med 4 nummer under 2017. Första numret finns att köpa i butik och nummer 2 kommer ut den 25 mars.Dela sidan: