Dela sidan:

Den 90 sekunder långa reklamfilmen går i svartvitt och innehåller namn som LeBron James, Serena Williams och Kevin Durant. I bakgrunden hörs Alicia Keys sjunga Sam Cooke:s klassiker "A Change Is Gonna Come." Bryån bakom är Wieden & Kennedy och regissör Melina Matsoukas som bland annat arbetat med Beyonce.Kampanjen kommer i samband med den årliga Black History Month - och ska "uppmuntra människor att ta den rättvisa och respekt som finns i sportens värld" ut i det vardagslivet. Kampanjen kommer även att sändas nästa helg i samband med NBA:s All-Star-match.

Kampanjen har även gått i printannonser i New York Times, L.A. Times, Chicago Tribune och Portland Oregonian. Printkampanjens budskap är bland annat "gemenskapen mellan spelare borde finnas mellan människor". Nike uppmanar sina fans att ställa sig bakom kampanjen genom att skapa sin egen "Equality"-avatar.Dela sidan: