Dela sidan:

I höstas slutade Jenny Hedelin på Dagens Industri efter att hon skrivit boken "HQGATE", vilket Resumé berättade om. Sedan dess har det varit okänt vad hennes nästa jobb skulle bli. Men sedan två veckor arbetar hon på Metro. Detta sammanfaller med att tidningen köpts upp av Mats Qvibergs investmentbolag Custos som drivs av norrmannen Christen Ager-Hanssen. Händelsevis samma person som Jenny Hedelin skrev sin bok ihop med. 

LÄS MER: "Därför köper Qviberg Metro"

Breakits reporter Erik Wisterberg uppmärksammade på Twitter att hon i dag skrivit en artikel för Metros räkning. När Resumé ringer upp bekräftar Jenny Hedelin att hon börjat jobba för tidningen – men inte som reporter. 
– Metro är numera ett entreprenörsbolag och jag är en av de nya medarbetarna här. Men jag jobbar inte på redaktionen utan som affärsutvecklare. Artikeln var ett tillfälligt inhopp. Det här är så pass nytt att man gör lite allt möjligt innan organisationen har satt sig, säger hon.

Exakt vad det nya jobbet handlar om vill hon inte avslöja. 
– Det här var inget jag visste om i höstas. Det har gått väldigt snabbt. När jag slutade på DI fångade Christen upp mig och det är jag extremt tacksam över. Men då visste vi inte i vilken form vi skulle samarbeta. Affärerna med Metro och Realtid har skett rekordfort.

Hennes tidigare anställning på Dagens Industri varade i 13 år. Nu ser hon hur en delvis ny bana inleds. 
– Jag har en annorlunda yrkeskarriär. Innan tiden som reporter jobbade jag som produktionsledare och producent i filmbranschen. Det här blir min tredje karriär. Det känns jätteroligt.


Dela sidan: