Dela sidan:

I januari 2016 avslogs Schibsteds ansökan om att Schibsted-huset ska klassas som skyddsobjekt. Länsstyrelsen hänvisade då till att verksamheten i huset inte ryms under begreppet "elektronisk kommunikation". Schibsted i sin tur menade i överklagandet till förvaltningsrätten att både Aftonbladet och Svenska Dagbladets sändningar borde kunna jämföras med traditionella tv-sändingar, som alltså får skyddsstatus.

Precis som Länsstyrelsen anser dock Förvaltningsrätten att Schibsted inte bedriver tillräckligt samhällsviktig verksamhet i huset. Schibsted har drivit tesen att nyhetsredaktionerna behöver skydd mot bland annat terrorism och sabotage.

En fastighet som däremot har skyddsstatus är Bonnier Digitals fastigheter i Åsensbruk, där man utvecklar digitala plattformar för de Bonnier-ägda tidningarna.Dela sidan: