Dela sidan:

Danska Egmont äger en rad medieverksamheter, däribland Egmont Publishing, Nordisk Film och TV2 i Norge. Nu släpper de resultatet från fjolåret. Omsättningen landade på knappt 14,8 miljarder kronor, vilket är en luten ökning jämfört med 2015. Ebitda-resultatet minskade däremot till 1,6 (1,8) miljarder kronor. Det egna kapitalet uppgår till 7,9 miljarder.  
– Jag är glad över att vi levererar ett solitt resultat samtidigt som vi investerar i framtidens mediemarknad, säger Egmonts koncernchef Steffen Kragh i ett pressmeddelande.

En viktig förklaring till vinsttappet är ökade konstnader för sporträttigheter för TV2 samt en ny "framtidssäkrad organisation".
– Vi stärker innehållsdelen av vår kärnverksamhet inom tv, film, tidningar och böcker. Vi investerar i nya affärsområden med hög tillväxt som e-handel, spel och digitala marknadsföringstjänster, säger Steffen Kragh.

Under 2016 delade Egmont ut 123 miljoner SEK till projekt med speciellt fokus på utsatta barn och ungdomar samt filmtalanger genom Nordisk Film-Fonden.Dela sidan: