Dela sidan:

Expressen värvade utrikesreportern Carl Fridh Kleberg från TT i början av 2015. Sedan dess har han bland annat varit med och drivit den numera insomnade utrikessatsningen Geo.

Förra våren flyttade han till Moskva och blev tidningens Rysslandskorrepondent. Men sedan en dryg vecka tillbaka har han slutat.
– Precis just nu så går jag en intensivkurs i ryska och frilansar, jag har ju precis börjat men förra veckan så jobbade jag för SVT och medverkade bland annat i BBC. På lite längre sikt så finns planer men alla detaljer är inte helt spikade än, säger han i ett mejl till Resumé.

Vad som blir nästa steg i karriären är inte helt klart.
– Enligt planen är jag kvar i Ryssland minst ett par månader nu, jag har en del jobb att göra men har även ett språkstipendium att utnyttja och jag har redan börjat vilket är grymt kul. I höst så kommer jag förmodligen att vara här i Moskva men det är några detaljer kvar att helt spika så jag måste än så länge vara lite vag på den punkten.

Om tiden på kvällstidningen säger Carl Fridh Kleberg:
– Vad gäller Expressen så har jag jobbat där i över två år nu. Det har varit utvecklande och spännande, inte minst tv-arbetet som verkligen har varit lärorikt och som gett redig mersmak. Samtidigt så tror jag att det är bra att gå vidare också, till exempel är jag väldigt sugen på att jobba i andra format och på engelska.Dela sidan: