Dela sidan:

Lilla Aktuellts redaktion hade i fredags en chat där oroliga barn kunde ställa frågor om terrordådet på Drottninggatan. Agerandet och sättet de pratade med barnen på har fått motta en mängd hyllningar i sociala medier. En av de reportrar som var aktiv i chatten var Sigge Trost.

– Det var väldigt gripande. Vi fick in omkring 2000 kommentarer från barn som ville ventilera. De flesta ville berätta om att de var oroliga och arga. Många hade också konkreta frågor; Vad är det som har hänt? Kommer det att bli krig?, berättar han.

I en situation där många vuxna försöker reda ut vad som hänt kan barnens perspektiv lätt försvinna.

– För oss är det en självklarhet att berätta på ett sätt som barnen förstår. Vi hade en pågående chatt om ett annat program när det började dyka upp frågor om attentatet. Då tog vi på Lilla Aktuellt över och hanterade de frågorna. Vi har själva ingen möjlighet att sända live, och ska nog heller inte göra det. Vi vill se till att vi har alla nödvändiga fakta så att vi kan presentera det på rätt sätt, avslutar Sigge Trost och berättar att hela måndagens sändning kommer handla om terrorattentatet.Dela sidan: