Dela sidan:

Lydia Tsegay, Femme BLK, är en värvning mitt i prick för CHICs varumärke. Hon är redan en välkänd modeprofil på Instagram och nu satsar vi stenhårt på att lyfta henne som influencer i bloggform på CHIC.se. Vi är så glada över att hon har valt att börja blogga hos just oss, säger Cassandra Lindblom, tf chefredaktör för CHIC i ett pressmeddelande.

– Det ska bli jättekul att bli en del av CHIC, ett team som har samma intresse som jag och jag ser verkligen fram emot att få inspirera mina Instagram-följare på ett helt nytt sätt, kommenterar Lydia Tsegay. 

För tre år sedan startade Lydia Tsegay Instagram-kontot Femme BLK eftersom hon ansåg att det saknades mörkhyade modeprofiler i Sverige att inspireras av och som hon kunde relatera till. Från kontot sprider hon outfitbilder från sitt vardagsrum och har i dag över 35 000 följare.

Kontots namn Femme Black, syftar på att hon är en kvinna som älskar färgen svart, men det har alltid funnits en bakomliggande tanke att uppmuntra andra.

– Jag vill inspirera andra svarta tjejer att börja blogga inom mode. Det skulle vara skitkul om fler i Sverige började med det. Det finns så många i USA, England och Frankrike till exempel, men inte i Sverige, säger Lydia Tsegay i en kommentar.

Bloggen heter femmeblk.chic.se och lanseras i dag på chic.se, den 12 april.


Dela sidan: