Dela sidan:

Susanne Samaras arbetar idag som webbutvecklingschef på Utbildningsradion där hon bland annat moderniserat UR:s digitala kanaler. Innan dess jobbade hon som konsult på Cloud Nine och Huge Sweden med bland annat digital produkt- och varumärkesutveckling, strategi och förändringsledning.

– Att jobba med public service är oerhört viktigt för mig. Att jag nu får förtroende att arbeta med en av Sveriges mest använda streamingtjänster och dessutom ett av de landets mest kända varumärken är en stor och spännande utmaning. Jag ser fram emot att träffa alla kollegor på SVT, säger Susanne Samaras

Samaras kommer att leda det operativa arbetet på SVTi, utvecklingsnavet för interaktiv utveckling av digitala tjänster och funktioner. Hon rapporterar till SVTi-chefen Daniel Eklöf.

– Jag är mycket glad att få rekrytera Susanne Samaras. Hon har en lång bakgrund som ledare och chef för digitala kanaler, både inom telekombranschen och som chef för flera digitala byråer. Hennes senaste roll på UR ger henne en perfekt bakgrund för den nya rollen på SVT. Jag tror hon kan bidra med förnyelse och nya perspektiv men samtidigt med djup förståelse för komplexiteten i uppdraget kring public service, berättar Daniel Eklöf.


Dela sidan: