Dela sidan:

Bonnier Broadcasting har haft ett tufft första kvartal och tar nu till hårdhandskarna för att vända en fallande trend.

I bokslutskommunikén för 2016 tvingades koncernen redovisa att den tidigare vinstmaskinen tv ger allt mindre pengar. Såväl omsättning som resultat för affärsområdet Broadcasting faller. Omsättningen föll med 350 miljoner till 7,4 miljarder kronor, resultatet som ebita föll med 10 procent till 373 miljoner.

C More fortsätter att generera jätteförlust i storleksordningen 400 miljoner kronor vid en omsättning på 1,4 miljarder. MTV i Finland fortsätter, trots hårdföra sparåtgärder, att gå med förlust.

Satsningen på TV4 Play ger många tittare, men betydligt mindre pengar. Och kassakossan TV4 får allt svårare att ta betalt i takt med att det linjära tittandet fortsätter falla. Därför väntas affärsområdeschefen Casten Almqvist på torsdagen vid ett möte klockan 15 30 meddela att TV4 och Nyhetsbolaget slås samman igen.

Ett tvåårigt rationaliseringsarbete inleds med målet att spara 350 - 400 miljoner kronor. I ett första skede väntas 90 personer förlora jobbet.

Nyhetsbolaget har drabbats av flera nedskärningar de senaste åren i samband med att nedläggningen av TV4:s lokalnyheter och dygnet runt-kanalen TV4 News.

Resumé har sökt Casten Almqvist för en kommentar.Dela sidan: