Dela sidan:

På onsdagskvällen avslöjade Resumé att Nyhetsbolaget avvecklas när Bonnier Boradcasting ska spara. Vd Åsa Tillberg Widell fick beskedet om nedläggningen för några veckor sedan. I praktiken innebär det att hon blir av med jobbet – men hon har inte blivit uppsagd. 
– Jag går sannolikt vidare inom Bonnier. Jag har fått höra att Bonnier vill ha mig kvar, men det är inte klart var jag hamnar, säger hon.

LÄS MER: TV4 lägger ner lokala redaktioner

Har du något önskemål om var?
– Nej, inte i det här stadiet. Det här är ganska nytt för mig också.

Hur ser du på beslutet att avveckla?
– För mig personligen är det tråkigt. Jag har haft ett fantastiskt roligt jobb och jag är stolt över vad vi åstadkommit. Vi har höjt kvaliteten på det journalistiska innehållet och gör dubbelt så mycket nyheter till en mycket lägre kostnad. Men eftersom själva beslutet inte är mitt är det inte min roll att kommentera det. 

LÄS MER: Nyhetsbolaget ska öka lönsamheten: "Ingen mening att harva runt"

Åsa Tillberg Widell har tidigare tvingats genomföra stora personalneddragningar när TV4:s lokalnyheter och dygnet runt-kanalen TV4 News skrotades. Nu ska ytterligare anställda bort. 
– Det är tråkigt ur ett demokratiskt och publicistiskt perspektiv. Men vi är inte den enda redaktionen som effektiviseras. Alla medier befinner sig i en kraftig omställningsfas. 

Nyhetsbolaget har kritiserats av anställda sedan starten, då verksamheten bröts loss från TV4. Den politiske reportern Ulf Kristofferson kallar det på Twitter idag för "nedläggningsbolaget" eftersom det ansågs ha konstruerats med syftet att göra sig av med folk. Åsa Tillberg Widell:
– Det är ingen hemlighet att det skapades för att man behövde rationalisera och effektivisera. Man trodde inte det kunde ske inom ramen för TV4. Men det har inte funntis en dold plan på att ta tillbaka verksamheten igen. Jag skulle inte tagit jobbet på de villkoren.

Nyhetsbolagets produktioner för externa uppdragsgivare kommer att fortsätta fast med annan hemvist. Var är ännu inte klart. 
– Produktionerna för andra kanaler och företag har vuxit kraftigt. Vi har på kort tid nått en omsättning runt 60 miljoner, och det går med vinst. Vi ska se vad som blir bästa hemvist för den verksamheten som fungerat som ett företag i företaget.Dela sidan: