Dela sidan:

Det var vid 07.30-tiden på måndagsmorgonen som en okänd man knackade på Håkan Slagbrands dörr. När krimreportern öppnade dörren för mannen, som sade att han skulle måla garaget, fick Håkan Slagbrand ett knytnävsslag mot käken.

– Det som inträffat är fruktansvärt. Det är en attack mot Håkan Slagbrand och hans familj och det är också en attack mot hans journalistiska gärning och det fria ordet, säger VLT:s huvudredaktör Daniel Nordström till den egna tidningen.

Händelsen polisanmäldes och säkerhetsföretaget som VLT arbetar med har blivit inkopplat.

– Vi har kontakt med såväl polisen som det säkerhetsföretag vi arbetar med nu. Vi ser en koppling till den bilbrand Håkan Slagbrand tidigare utsattes för. Nu har det eskalerat till fysiskt våld. Det är en oerhört allvarlig utveckling och ytterligare ett sorgligt bevis på den utsatthet som journalister lever i, säger Daniel Nordström till VLT.Dela sidan: