Dela sidan:

Att åka på lyxkryssning är en typ av resande som fullständigt exploderat i popularitet. Bara under 2017 sätts åtta helt nya fartyg i drift.

Det finns två tydliga trender bland de nya fartygen. Den ena är att överträffa varandra med att få plats med så många passagerare som möjligt. Nytt världsrekord sätts 2017 med fartyget Meravaglia som kommer att ha plats för 5700 gäster. Den andra trenden är mindre och exklusivare fartyg med stora sviter.

Mer kvadratmeteryta per passagerare
Researrangören Select Collection som specialiserat sig på det mest exklusiva segmentet menar att årets mest spännande lansering är Silver Muse från Italienska rederiet Silversea. Ett fartyg med plats för 596 gäster och 411 anställda. Silver Muse kommer vara det fartyg i världen som erbjuder mest kvadratmeteryta per passagerare och blir troligtvis det lyxigaste vi sett hittills.

Fördelarna med små fartyg
Select Collections kryssningsexpert Dag Åge Karlsen säger att fördelarna med små fartyg är många. De kan lägga till på mer svårtillgängliga och spännande platser där de stora fartygen inte kommer in. Det blir en mer personlig service ombord och som gäst slipper man kaoset det ofta innebär när över 5000 passagerare ska ta sig av och på varje dag när fartyget lägger till.

Balkong och butler för alla passagerare
På Silver Muse bor alla passagerare i sviter med balkong och butler på minst 36 kvadratmeter. De största sviterna på 129 kvadratmeter har två sovrum. I alla rum finns badrockar från Etro, badrumsprodukter från Bvlgari och bäddlinne från Italienska Pratesi.

För den hungrige väntar åtta restauranger, bland annat japanen Kabuki med teppanyaki, jazzklubben Silver Note och Hot Rocks där gästerna själva kan grilla kött och skaldjur på däck. Mat, vin, Champagne och Room Service ingår för alla gäster. Utflykter, spabehandlingar och Relais & Chateaux restaurangen La Dame kostar extra.

Silver Muse första kryssning med lediga sviter avgår 6 maj från Rom för en 10 dagars segling till Aten och kostar från 61 000 konor per person.

Läs mer om Silversea här.


Dela sidan: