Dela sidan:

Ekonomijournalisten och krönikören Andreas Cervenka är en av Svenska Dagbladets mest profilerade skribenter. 2015 vann han Stora Journalistpriset och Guldspaden för sitt SCA-gräv tillsammans med Torbjörn Isacson. Nu lämnar han tidningen för Dagens Industri. 
– Vi gör redan idag Sveriges bästa och viktigaste ekonomijournalistik och det här är ytterligare ett sätt att leverera affärsnytta till våra läsare, säger chefredaktör Lotta Edling till den egna tidningen.

På sin nya arbetsplats blir Andreas Cervenka stationerad i Silicon Valley. Där kommer han att bevaka techbolagens framfart. 
– Som ekonomijournalist finns det ingen viktigare uppgift än att själv försöka förstå och sedan förhoppningsvis göra olika skeenden begripliga för läsarna. Det här är på många sätt ett journalistiskt drömuppdrag, säger han till DI.

Andreas Cervenka har tidigare jobbat på Affärsvärlden, Dagens Nyheter samt var med och startade E24. 

Så sent som förra veckan stod det klart att en annan SvD-profil, Carolina Neurath, blir programledare på SVT.


Dela sidan: