Dela sidan:

"Den mycket underskattade klausulen "Talk shit, get shot" som ni finner under överrubriken "Skyll dig själv, clown".

Twittrade reportern och fortsatte med att antyda att Jimmie Åkesson och flera av de andra SD-toppparna är nazister. Journalisten som arbetar för TV4:s utspel på Twitter kommer sedan partiledarens hem blivit utsatt för en attack under tisdagskvällen.

Sverigedemokraterna anser att TV4-journalisten med tweetsen uppviglar till fler våldsdåd och väljer i dagsläget att stänga ute kanalen från intervjuer. 

 Till dess saken är utredd och jag förstår att Tv4 ser lika allvarligt på detta som vi gör kommer jag naturligtvis inte att släppa fram deras journalister till Jimmie Åkesson. Det vore närmast stötande, säger Sverigedemokraternas presschef Henrik Vinge i ett uttalande som skickades ut under torsdagen och fortsätter.

 I ett första skede har Tv4-sporten tagit avstånd från journalistens vilket är bra. Jag hoppas att även kanalens ledning förstår allvaret i vad som har hänt och agerar för att återupprätta förtroendet, så att vi kan återgå till normal samverkan. Sådant här kan de inte acceptera om de vill bli betraktade som en seriös nyhetskanal.


I ett blogginlägg tar TV4-journalistens chef, Bonnier Broadcasting Sports digitalchef Tobias Rosvall, avstånd från Twitter-inläggen:

"Igår uttryckte en timanställd medarbetare på TV4 Sporten/Fotbollskanalen en rad mycket olämpliga formuleringar, som bland annat kan uppfattas legitimera politiskt våld, efter det angrepp som skett mot SD-ledaren Jimmie Åkessons hem.

Det är givetvis oacceptabelt, och något vi tar kraftfullt avstånd ifrån.
Vi har pratat med personen i fråga. Han är djupt ångerfull, inser det olämpliga och allvarliga i vad han uttryckt, och ber om ursäkt till alla inblandade. Vi kommer nu att diskutera detta vidare internt."


Dela sidan: