Dela sidan:

MMS har tidigare rapporterat om det enorma intresset för nyhetssändningar under terrorattentatet. Nu visar färska siffror att tittarna i första hand vände sig till direktsända onlinenyheter, enligt MMS var onlinetittandet den 7 april högre än vid något annat tillfälle. Efter 18.00 minskade strömstarterna, även om det var en fortsatt hög nivå, och tittarna vände sig istället till de stora nyhetskanalerna. Tidsmässigt sammanfaller det med att folk kom hem från jobbet.

– Vi kan åtminstone dra tre viktiga lärdomar från nyhetstittandet under helgen efter lastbilsattentatet. För det första ser vi ett genombrott för tittandet på nyhetssändningar online. För det andra är linjär-TV-tittandet vid stora nyhetshändelser fortfarande massivt. För det tredje ser man att onlinetittandet på nyheter dominerar inledningsvis, medan det linjära nyhetstittandet tar över när de flesta är hemma på kvällen, säger MMS vd Magnus Anshelm.


Dela sidan: