Dela sidan:

650.000 kronor i skadestånd och 10,8 miljoner i rättegångskostnader. Det blir notan för branschjätten Nestlé i Patent- och marknadsdomstolen, som dömer till konkurrenten Orklas fördel i den segdragna intrångstvisten om varumärket Felix för där Nestlé har använt namnet för ett kattmatsvarumärke.


Konsekvensen av domen blir att Nestlé måste rensa bort alla kattmatsförpackningar med Felix-kännetecken från butikshyllorna.

Om försäljningen av kattmat under varumärket Felix inte upphör väntar ytterligare två miljoner i vite för Nestlé , enligt domstolens beslut.

Tvisten om varumärkestvång mellan livmedelsgiganterna i branschen började redan 2013, då Orkla väckte talan mot konkurrenten, och har rasat i flera parallella mål. Orkla har i det nu aktuella målet tagit fasta på att Felix är bolagets "i särklass viktigaste varumärke" medan Nestlé har bestridit alla yrkanden.Dela sidan: