Dela sidan:

Mats Qviberg säljer hela sitt innehav i investmentbolaget Custos, där Metro och Realtid ingår, till Metros styrelseordförande Christen Ager-Hanssen.

"Därmed tar Custos och Christen Ager-Hanssen över ägandet och jag avslutar min korta karriär som mediaägare. Jag kommer endast ge en intervju och tar därefter ett välbehövligt mediauppehåll för att kunna fokusera på Öresund (Qvibergs stora investmentbolag, reds anmärkning)" skriver Mats Qviberg i ett mejl till SvD.

I samband med försäljningen tillför Qviberg 50 miljoner i aktieägartillskott för att säkra driften av Metro. 
– Jag är jättenöjd med affären även om det var blev väldigt kort och dyrt, säger Mats Qviberg till SvD:s mediereporter Malin Ekman, som han tidigare attackerat verbalt i ett uppmärksammat telefonsamtal.

Mats Qvibergs tid som medieägare har kantats av tveksamma ingripanden. Den senaste skandalen skedde i samband med att han och Ager-Hanssen lät sig intervjuas av den högerpopulistiska sajten Nyheter Idag. Under veckan som gått har en rad personer lämnat Metro som följd. 
– Jag gav mig in i det här projektet medveten om att det skulle väcka uppmärksamhet. Däremot var jag inte beredd på hur stort personfokus det skulle bli på mig, och det är varken bra för Öresund eller Metro, säger han till SvD.Dela sidan: