Dela sidan:

Medieduon Filip & Fredrik är mitt uppe i arbetet med filmatiseringen av sin bok Tårtgeneralen. Huvudrollen 'Hasse P' skulle ha spelats av Robert Gustafsson. Han har dock valt att hoppa av eftersom han inte anser att manuset håller måttet. 

"Robert låter hälsa att det är med vemod han fattat detta beslut eftersom boken är en favorit och att historien om excentrikern Hasse P/Tårtgeneralen ligger honom varmt om hjärtat", skriver hans manager i ett pressmeddelande enligt Expressen.

"Robert önskar produktionen all lycka och har inga ytterligare kommentarer" står det avslutningsvis.

Tårgeneralen har fått åtta miljoner kronor i stöd av Svenska Filminstitutet för att genomföra produktionen. Inspelningen var först planerad att ske under hösten 2016, men flyttades senare fram till våren 2017. Vem som kommer att spela Hasse P istället för Robert Gustafsson är oklart.
– Vi har alltid intresserat oss för excentriker i samhällets periferi. De trummar på i det tysta och plötsligt händer någonting. Eller så händer inget alls. "Tårtgeneralen" är en varm, kanske bedårande hyllning till människor som gör saker, sa Filip Hammar och Fredrik Wikingsson i samband med att planerna blev offentliga.

Uppdatering: Senare på måndagen blev det officiellt att Mikael Persbrandt tar över huvudrollen i filmen. I ett Instagram-inlägg ifrågasätter han Gustafssons utspel (se nedan). Dela sidan: