Dela sidan:

I kampanjen "Du bestämmer själv" väljer A Non Smoking Generation att fokusera på mer känslomässiga argument än tidigare. Även om man nämner tobakens skadeverkningar fokuserar kampanjen i huvudsak på den halv miljon barn som arbetar under slavliknande förhållanden på tobaksplantagen. Barnen utsätts för effekter som motsvarar 50 cigaretter om dagen samtidigt som tobaksbolagen årligen gör vinst på cirka 300 miljarder kronor om året.

Kampanjen lanserar i samband med World No Tobacco-dagen, en dag som anordnas i samarbete med WHO och fokuserar på många av de miljömässiga skadeverkningar som tobaksindustrin åsamkar.

Tidigare i år lanserade A Non Smoking Generation kampanjen Guldvingen med syfte att engagera näringslivet i kampen om fler tobaksfria barn och ungdomar.

Produktionsbolag bakom filmen är ABLE Film.Dela sidan: