Dela sidan:

För Eurocards företagskunder med en Samsungmobiltelefon är Samsung Pay goda nyheter. Tjänsten finns automatiskt i nyare modeller av Samsungs telefoner och klockor. Med hjälp av några enkla knapptryck flyttar kortet in i mobilen, sedan är det bara att handla och betala med mobilen.

– Den här tjänsten är bara början på ett smartare sätt att betala. Som ett av de första kortföretagen att lansera Samsungs digitala plånbok är Eurocard tekniskt förberett för att välkomna initiativ som gör det enklare för företagen att hantera sina betalningar, säger Catharina Hoffsten, Mobile Payments Expert Eurocard.

Säkerhet i fokus

Samsung Pay fungerar i stort sett överallt tack vare en specialutvecklad teknik som använder NFC (Near Field Communication) och Magnetic Secure Transmission (MST).

I de senaste modellerna av Samsung kan du som användare identifiera dig med hjälp av irisscanning vid betalning. Det är till och med säkrare än att använda fingeravtryck. Skulle mobilen hamna i orätta händer kan därför ingen använda den. 

– Eurocard etablerade en gång i tiden säkra kortbetalningar. Vi gör samma sak med digitala betalningar. För en kund hos Eurocard är det till och med ännu något säkrare att betala med Samsung Pay på grund av de nya säkerhetslösningarna som exempelvis tokenisering, förklarar Catharina Hoffsten.

Framtidens lösningar

Kvittoredovisning och utlägg- och resehantering är tidskrävande för många företagsanställda. Eurocard har planer på egna digitala lösningar för att underlätta detta för sina kunder.
– Vi vet att det finns ett behov och en vilja hos företagskunderna att digitalisera utläggs- och resehanteringen, och det är något som vi tittar på. En tjänst vi inom kort vill erbjuda våra kunder är digitala kvitton, säger Catharina Hoffsten.
Redan nu går det att lägga in sina medlems- och bonuskort i den mobila tjänsten. På så sätt behöver företagets anställda inte oroa sig för att glömma ta med något av sina medlemskort när de är på resande fot.


Dela sidan: