Dela sidan:

Medgrundaren Martin Lorentzon gick överraskande ut och dementerade uppgifterna om börsnotering för Spotify. Detta efter att det betraktats som givet att noteringen kommer att ske på New York-börsen i höst.

– Det är helt taget ur luften, säger han i en intervju med Ekonomiekot.

Han passade även på att ge en känga medierna som skrivit om börsplanerna, däribland ansedda Financial Times och Bloomberg News. Och anklaga dem för att publicera osakliga uppgifter:

– Vi har inte kommit någon vart alls och det finns inga planer på det, även om media tycker det är väldigt roligt att skriva om det. Men det är ju media - man får väl ta dem med en nypa salt. Jag säger inte att det är fake news, men hälften av det som media skriver brukar stämma och hälften brukar inte stämma, säger Martin Lorentzon till SR.

Efter Spotify-grundarens oväntade utspel har deras pr-byrå Brunswick fått krishantera. Under fredag förmiddag kontaktade byrån techsajten Breakit, på uppdrag av Spotify, och avfärdade i sin tur Martin Lorentzons utspel i Ekonomiekot.

"Spotify utvärderar olika alternativ framåt. Börsnotering är ett sådant möjligt alternativ men inga beslut är fattade", skrev Spotify i uttalandet som förmedlas via Brunswick till Breakit.


Dela sidan: