Dela sidan:

Ramptornet på Arlanda var tidigare arbetsplats för de som skötte parkeringen av flygplanen. Med hjälp av designern och konstnären Cilla Ramnek har det förvandlats till en unik lägenhet på närmare 35 kvadratmeter med eget kök och panoramavy över start- och landningsbanor på flygplatsen.

– Jag tackade ja till det här projektet för att jag tyckte att miljön var så extraordinärt cool på ett sätt som jag verkligen gillar. Dels rent estetiskt och dels för att det andades lite av övergiven plats, något jag alltid tjusas av, säger Cilla Ramnek i ett pressmeddelande.

Lägenheten är ett samarbetsprojekt mellan Arlanda Flygplats och HomeAway, världesledande uthyrare av semesterbostäder med över två miljoner unika semesterbostäder i 190 länder. Genom tävlingen #HomeAwayArlanda kommer fem vinnare från Sverige och utvalda länder i Europa att få spendera en natt i ramptornet.

I stort sett hela lägenheten är inredd med produkter som också går att köpa på flygplatsen. Dessutom väntar smakupplevelser, såsom frukost från RC Chocolat som drivs av Ronny Latva, medlem i det svenska konditorlandslaget, och middag på Pontus in the Air, som ägs och drivs av en av Sveriges mest framstående kockar Pontus Frithiof.

Byrån bakom projektet är FLB Europa.


Dela sidan: