Dela sidan:

Efter terrorattackerna i London och Manchester har Storbrittaniens premiärminister riktat hård kritik mot nätjättarna Facebook och Google som fortfarande tillåter extremistiskt material på sina plattformar.

I tisdags mötte hon med Frankrikes nyvalde president Emmanuel Macron för att utforska möjligheterna kring en lagstiftning om nätjättarnas ansvar för innehållet. De båda kom fram till att länderna gemensamt ska arbeta för att ta fram lagar som tvingar Google och Facebook att ta bort extremistiskt innehåll och drabbas av böter om de inte följer lagarna,

Macron kallade enligt the Guardian överrenskommelsen för "en konkret plan för att stävja spridandet av jihadistisk propaganda på internet".

Ledarna för G7-länderna träffades även förra månaden på Sicilien för att diskutera Google och Facebooks roll i spridantet av extremistisk propaganda.


Dela sidan: