Dela sidan:

Förra året lyckades Stoppa Machokulturen locka alltifrån ministrar till gräsrötter att samtala i deras samtalssoffa, soffan blev även finalist på listan Hetast i Almedalen. I år kommer man att erbjuda samtalssugna gratis podcastinspelningar i soffan med målet att spela in flest antal podcasts under årets Almedalsvecka. Deltagare kommer att kunna boka plats i soffan och även ha möjlighet att önska samtalspartner.

– Vi vill fortsätta att erbjuda Almedalsbesökarna en bekväm plats för konstruktiva samtal – inte minst eftersom vi fick ett sånt bra gensvar under förra årets Almedalsvecka. I år har vi tänkt ett varv till och kan därför erbjuda flera nyheter för Samtalssoffan, inklusive möjligheten till ett gratis podcast-avsnitt för samtliga som bokar in sig hos oss, säger Lars Bergqvist, ordförande för Byggcheferna som tillsammans med Byggnads står bakom kampanjen Stoppa Machokulturen.

Bortom målet för att slå rekord för antal podcastinspelningar är soffan tänkt att inspirera konstruktiva samtal.

– När polariseringen i den offentliga debatten i vissa sammanhang blir allt värre är det extra viktigt att skapa arenor för konstruktiva samtal - det är exakt det Samtalssoffan handlar om. Och kan vi dessutom hjälpa till att få ut det som är viktigt för de som besöker Almedalen genom att slå nya rekord i antal podcast-avsnitt är det bara en bonus, säger Johan Lindholm, ordförande Byggnads.Dela sidan: