Dela sidan:

Resumé har tidigare rapporterat om hur Alex & Sigges podcast är en kassako för Perfect Day Media med över en miljon kronor i intäkter i månaden. Alex Schulman hade ett händelsrikt år 2016 med bland annat den släppet av romanen "Glöm mig" som nådde stora framgångar både hos kritikerkåren och bland läsarna. När året summeras visar det sig att medieprofilens intäkter nådde nya nivåer under 2016.

Det är Dagens Opinion som rapporterar  hur Alex Schulman AB ökade starkt under 2016. Omsättningen växte med 52 procent till 7,6 miljoner kronor. Rörelseresultatet steg med 18 procent till 1,22 miljoner kronor medan rörelsemarginalen sjönk från 21 till 16 procent.

En anledning till detta kan finnas i att medieprofilens personalkostnad ökade med 62 procent till 5,5 miljoner kronor, vilket motsvarar en lön på över 300 000 kronor per månad. Samtidigt tog Alex Schulman ut en vinst på 1,0 miljoner kronor.Dela sidan: