Dela sidan:

För många svenskar börjar semestern i dag. Avkoppling, kanske en resa eller surfande. I ny undersökning från Sveriges Annonsörer, genomförd av Novus, svarar tre av tio (31 procent) att de inte klarar sig utan sociala medier, såsom Facebook under semestern.

Nästan lika högt rankas nyhetssajter (30 procent) samt vädersajter (26 procent). Framförallt är det de yngre 18-29 år som inte kan vara utan sociala medier (52 procent), liksom boende i Norrland (42 procent) medan stockholmarna är de mest störst behov för nyhetssajter (39 %).

– Sociala medier har blivit en stor del av vårt dagliga liv, vilket vi inte är villiga att lägga åt sidan under semestern. Likaså tycks suget efter nyheter hålla i sig även under ens lediga tid, säger Tero Marjamäki, pressansvarig på Sveriges Annonsörer i en kommentar.

Den så omdebatterade jobbmejlen på semestern hamnar längre ned på listan. Åtta procent säger sig inte kunna vara utan denna på semestern. Lika stor andel får podcasts, följt av köp- och sälj-sajter. Dagstidning/print-tidning hamnar näst längst ned på prioriteringslistan, en procentenhet mer än bostadssajter.

Vilken/vilka av följande kan du inte vara utan under semestern?

Sociala medier 31 %
Nyhetssajt 30 %
Vädersajt 26 %
Musiktjänst 23 %
Nyhetssändning TV 12 %
Filmtjänst 11 %
Nyhetssändning radio 9 %
Jobbrelaterad mail 8 %
Podcast 8 %
Köp-och sälj-sajt 5 %
Print-tidning 3 %
Bostadssajt 2 %
Ingen 22 %
Vet ej 7 %Dela sidan: