Dela sidan:

En tanke formulerad i en Resumékrönika redan 1988 har kommit att prägla Christina Knights framgångsrika karriär – "Vart tar alla tjejer vägen?"

Den fick henne också att 2013 skriva boken "Mad Women: A Herstory of Advertising"

– Jag vill ge en gåva till den unga generation kvinnor som är på väg in i reklambranschen. Jag vill ge dem förebilderna jag själv saknat; jag vill tala om för dem att ni är viktiga; era erfarenheter, ert perspektiv saknas och behövs. Jag ville visa att det finns framgångsrika, ödmjuka kvinnor i branschen och jag ville dela deras historier, bjuda på deras bästa tips och råd.

Från tiden som copywriter på Hall & Cederquist till den som creative director på bland annat Draft Sweden, INGO, OgilvyOne har hon drivit jämställdhetsfrågan i en bransch som i många hänseenden ligger efter.

– Vi kan inte fortsätta låta vita, medelålders män vara de enda som ska förstå sig på och skapa intressant och relevant reklam – samhället består – tack och lov – av mer än vita, medelålders män. Om vi ska vara relevanta och lönsamma måste vi kunna tala till hela vårt mångfacetterade samhälle och då måste vi också kunna ta till vara all kompetens och rekrytera bredare.

Christina Knight berättar även om när hon blev kidnappad av den religiösa sekten Moonies och hur hon med hjälp av ordets makt tog sig därifrån.

Lyssna på Christina Knights berättelse och de låtar som präglat den direkt på Spotify.

Podden är producerad av Beppo Ljudproduktion. Producent är Thomas Nilsson och ansvarig utgivare är Johan Såthe.

På Soundcloud kan du lyssna på podden utan musik. Det går även att prenumerera på "I hängmattan med Resumé" på iTunes.Dela sidan: