Dela sidan:

Under maj och juni utförde Sifo för Ekots räkning en sammanställning kring den politiska rapporteringen från åtta riksmedier. Kartläggningen visar bland annat att rapporteringen kring Sverigedemokraterna svängt från negativ till neutral.

– Det har varit tider då rapporteringen om SD har varit betydligt mer negativ. Långsiktigt kan man se en förflyttning mot en mer neutral rapportering, säger Sifos opinionschef Toivo Sjörén till Ekot.

De partier som fått mest negativa skriverier är de som också sjunkit i opinionsmätningarna, Moderaterna och Miljöpartiet. Utöver Sverigedemokraterna har även Centerpartiet åtnjutit en posiivare rapportering, de båda partierna har också ökat i opinionsmätningarna.

Toivo Sjörén menar vidare att Patrick Reslows, tidigare moderat riksdagsledamot, övergång till Sverigedemokraterna har påverkat rapporteringen kring partiet positivt.

Jonas Sjöstedt (V), är den partiledare som det rapporterats minst om.


Dela sidan: