Dela sidan:

Journalisten och Eskilstuna-Kurirens chefredaktör Eva Burman berättar i dagens "I hängmattan med Resumé" om de systematiska trakasserier som drabbade henne och tidningen efter dess rapportering om flyktingkrisen. 

– 2015 kom flyktingkrisen till Sverige och de liberala värdena blev än viktigare att stå upp för. Eskilstuna-Kuriren firade samma år 125-årsjubiléum och vi anordnade insamlingar för de syriska flyktingarna. Jag började skriva krönikor om pressetik och rasism. Vid samma tid började telefonsamtalen komma in till redaktionen.

Många av de systematiska samtalen utgår från den högerextrema sajten "Granskning Sverige", en sajt Eskilstuna-Kuriren tidigare i år publicerade en mycket uppmärksammad granskning av.

– På hatsajterna gjorde man en stor sak av att jag sagt att mannen gav uttryck för rasistiska åsikter. I kommentarsfälten står det att jag ska våldtas, kulturberikas och man hoppas att mina barn ska gruppvåldtas. Vad det gör med en människa att få sådana hot går liksom inte att beskriva.

Podden är producerad av Beppo Ljudproduktion. Producent är Yasmine Winberg. Ansvarig utgivare är Johan Såthe.

På Soundcloud kan du lyssna på podden utan musik. Det går även att prenumerera på "I hängmattan med Resumé" på iTunes.Dela sidan: