Dela sidan:

Efter gårdagens presskonferens där statsminister Stefan Löfven aviserade att försvarsminister Peter Hultqvist kommer att sitta kvar på sin position, tills dess att missförtroendevotum har hillits, har Socialdemokraterna lanserat kampanjen #BackaHultqvist i sociala medier. Kampanjen och dess tre delningsbilder har fått stor spridning, och en del mothugg, sedan den lanserades.

I skrivande stund har kampanjen fått en dynamisk räckvidd på 285 942, 971 delningar, 5 900 likes och 348 kommentarer.

Ashkan Panahirad är kampanjombudsman på Socialdemokraterna.

– Vi märkte att många var frustrerade över de borgerliga partierna och SD:s ansvarslösa agerande och ville visa sitt stöd till försvarsministern.

Kommer ni att utveckla kampanjen?

– Det beror så klart på om de borgerliga partierna och SD väljer att backa, just nu verkar de vara väldigt splittrade. Just nu finns ett stort engagemang och andra kampanjinitiativ som dykt upp. Vi kommer att följa utvecklingen med spridningen på det innehåll vi har tagit fram så får vi se vad som händer framöver.Dela sidan: