Dela sidan:

Journalisten Martin Wicklin gjorde succé som tuff reporter på TV4:s granskande program Kalla fakta. Men under ytan gnagde tvivlen, var det verkligen rätt att granska och sätta åt människor så hårt som programmet gjorde? Efter att en intervjuperson försvann en vecka efter publiceringen valde Martin Wicklin att ta en paus från journalistiken.
– Jag mådde fysiskt illa. Om han hade skadat sig själv som en följd av uthängningen, och att jag hade varit med om den, vad gjorde det i så fall mig till? Jag gick igenom programmet om och om igen i mitt huvud. Det var balanserat och fritt från sakfel. Men ändå. Jag kunde inte släppa tanken på den här personen och journalistikens ansvar, säger han i podden.

17 år senare är han tillbaka, som en av grundarna bakom bolaget Tredje statsmakten, som bland annat producerar P1-programmen Medierna och Söndagsintervjun.

I Resumés poddserie "I hängmattan" berättar Martin Wicklin bland annat om varför han älskar radio, hur det känns att göra tuffa ansvarsutkrävande intervjuer och sin passion för fotbollslaget AIK.

Lyssnar på Martin Wicklins berättelse, varvat med hans utvalda låtar, direkt på Spotify.

Podden är producerad av Beppo Ljudproduktion. Producent och ansvarig utgivare är Johan Såthe.Här nedan kan du lyssna på podden utan musik. Det går även att prenumerera på "I hängmattan med Resumé" i iTunes.

Fler program i serien "I hängmattan med Resumé" hittar du här.Dela sidan: