Dela sidan:

Medierna har skrivit frekvent om turerna kring den urspårade skärgårdsfesten där Anders Borg närvarade. Han lämnade flera välbetalda uppdrag och det startades en förundersökning – en förundersökning som under tisdagsmorgonen lades ner då det saknas vittnesmål.

Innan detta uppdagades tryckte dock Expressen en etta med rubriken ”Borg utreds för sexuellt ofredande”. Men det verkar inte vara någon större förlust att papperet är fel. Papperet har länge setts som ett komplement till de digitala kanalerna och där syns nyheterna som de såg ut under gårdagen, menar Magnus Alselind, redaktionschef på Expressen.

”Papperstidningen hade sålts i butik ett par timmar redan när beslutet kom. Självklart hade vi velat ha med den nyheten också i papperstidningen. Just papperstidningen är ju inte vår primära kanal för nyhetsuppdateringar, även om den fortfarande uppskattas runt om i landet”, skriver Magnus Alselind i ett mejl till Resumé.

Han liknar dagens mobilpushar med dåtidens extrabilagor.

”Förr i tiden tryckte vi extraupplagor när det blev stor nyhetsutveckling, men nu uppdaterade vi genom att skicka ut en mobilpush. Den senaste - (sista?) - extraupplagan var efter USA-valet”.

Men det fanns ju alltid en risk att förundersökningen skulle kunna läggas ner när ni tryckte tidningen?
”Vi jobbar vidare med nyhetsbevakningen och för att ta reda på mer om vad som hänt, och hanteringen efteråt”.

Det blir inget nytt tryck med andra ord?
”Nej”.

Expressens papperstidning säljs i cirka 100 000 exemplar.


Dela sidan: