Dela sidan:

Facebook har länge hyllat video som det främsta formatet. Nu lanserar it-jätten sektionen ”Watch” i mobil, desktop och tv-appen, där du kan hitta kanaler, avsnitt och live-shower som följer ett tema.

Facebook utmanar därmed tv-nätverk, Youtube, Snapchat och Twitter. Till en början man öppnat upp plattformen för diverse innehållsskapare. Enligt Adweek har Facebook bekräftat partners som NASA, Mashable, Quartz och Hearst, men även flera kändisar. Fördelen är då att videoannonsbudgetar samlas på ett ställe.

Watch rullas till en början ut till USA, men planen är att lansera i resten av världen väldigt snart.

.. och nu dödar Facebook sin andra app
I veckan berättade Facebook att man tar bort ungdomsappen Lifestage. Nu har man även beslutat att dumpa sin app Facebook Groups. Facebook Groups lanserades 2014 som en chattgrupp och här har medlemmar kunnat hitta nya grupper att gå med i eller skapa sin egen. Appen läggs ner den 1 september. 

Youtube-vd:n försvarar sparkandet av Google-anställd
Susan Wojcicki, vd på Google-ägda Youtube, gick igår ut och försvarade beslutet att sparka den anställde som skrev ett manifest där Googles mångfaldsarbete ifrågasattes. I den här texten i Fortune berättar hon själv hur hon blivit ifrågasatt som kvinna i techbranschen.

Bröderna Coen gör serie för Netflix
Ethan och Joel Coens mini-serie ”The Ballad of Buster Scruggs” får premiär på Netflix under 2018. Serien är i sex delar med vilda västern-tema. Bröderna Coen har tidigare skapat bland andra The Big Lebowski, Fargo och True Grit.

NBCUniversal lägger ned streamingservice
Tv-bolaget NBCUniversal lägger ned sin streamingservice Seeso kommer att läggas ned under nästa år. NBC har kört en mängd komediserier här såsom Monty Python och Saturday Night Live. Bolaget meddelade beslutet på Facebook under gårdagen.


Dela sidan: