Dela sidan:

2016 innebar ett händelserikt år för B-Reels produktionsbolag B-Reel Films, tidigare B-Reel Feature Films. Bolaget spelade in sin första engelskspråkiga film "Euforia" med Alicia Vikander och Eva Green i huvudrollerna, producerade tiotimmarsserien "Innan vi dör" för SVT och vann två guldbaggar för "Den allvarsamma leken"

Årets bokslut visar att BRF under 2016 dubblade sin omsättning i jämförelse med 2015, från 56 till 116 miljoner kronor. För första gången sedan 2013 visar man även upp ett positivt resultat på 2 miljoner kronor efter finansiella poster.

"Vi har visat upp en stark tillväxt, en stabil ekonomi med ett hyggligt resultat 2016 och tror på ett bra år även 2017. Tack vare 2016:s hårda fokus på en breddad slate, en internationalisering och en satsning på tv-drama, ser 2017 väldigt spännande och bra ut med många projekt långt framme i utveckling och flera stora produktioner redan igångsatta", skriver de i förvaltningsberättelsen.

Tuffare är det för den kreativa byrån B-Reel AB. Byrån lyckas höja sin omsättning från 91 till 100 miljoner kronor men redovisar ett resultat efter finansiella poster på minus 1,6 miljoner.

I förvaltningsberättelsen berättar bolaget att man under 2016 fortsatt arbetat på en ompositionering för att stå redo inför morgondagens kommunikationslandskap.

B-Reel AB har under året tappat en medarbetare och har nu 22 anställda.

Under inledningen av 2017 tog Jesper Kling, tidigare vd för MullenLowe Brindfors, över som tillförordnad byråledare på B-Reel.Dela sidan: