Dela sidan:

Enligt marknadschefen Seth Farbman befinner sig Spotify i en position där de känner sig trygga att skala upp annonserbjudanden för företag. Nu har Spotify hittat den målgrupp de vill rikta sig till – mindre företag. Det säger han i en intervju med The Wall Street Journal.

– När vi först lanserade Spotify var reklamintäkterna bra att ha, men vårt huvudfokus var att få musikälskare att förstå att de kunde strömma musik på lagligt sätt. Att ha annonsplatser var bra, men inte kritiskt för företagets existens. Men så upptäckte vi att om vi skalar upp annonsaffären finns riktigt stora möjligheter, säger Seth Farbman till The Wall Street Journal.

Målet på sikt är att bli den tredje största annonsaktören efter Google och Facebook.

– Men det är en lång resa innan vi kommer dit, säger han.
För att komma dit tror Seth Farbman att Spotify bland annat behöver bli bättre på sin egen storytelling.Dela sidan: