Dela sidan:

I samband med satsningen kommer P4-redaktionerna att stärka den lokala bevakningen under kvällar och helger.

– Det är oerhört viktigt att kunna stärka den lokala journalistiken, som är viktigare än någonsin i den polariserade tid vi lever. För oss är det avgörande att vara ”hela Sveriges Sveriges Radio”, och att fler röster, erfarenheteter och perspektiv från många platser i landet hörs i våra kanaler, säger programdirektör Björn Löfdahl.

Satsningen, som innebär att två reportrar bevakar hela sitt område under kvällar och helger har det senaste året genomgått en pilotperiod i region Öst där Jönköping, Kalmar, Kronoberg och Östergötland ingår.

– Det går inte längre att stänga de lokala kanalerna efter kontorstid. Med den nya sömlösa lokala tablån med snabba uppdateringar, fördjupningar och ett digitaliserat publikbeteende har publikens behov och förväntningar på en kontinuerlig rapportering på olika plattformar ökat, säger Björn Löfdahl.

Det är ännu oklart exakt hur bemanningen ska utökas i varje region.Dela sidan: