Dela sidan:

Under förmiddagen annonserade Moderaterns ekonomisk-politiske talesperson Ulf Kristersson att han kandiderar för ordförandeposten i Moderaterna.

Offentliggörandet av kandidaturen ledde naturligt till en mängd analyser där Kristerssons karriär nagelfors och analyserades. Under eftermiddagen twittrade så Sveriges Radio Ekots redaktion ut en bild där de i 15 punkter summerar Kristerssons karriär. Summeringen lyfte i princip uteslutande upp Kristerssons politiska skandaler och misslyckanden, något som fick många på Twitter att reagera.

Ekot har sedan publiceringen tagit bort tweeten.

– På fredagen gick en felaktigt formulerad tweet och digital publicering om M-politikern Ulf Kristersson ut från Ekot som inte hade kollats tillräckligt av vår desk. Det finns skäl att ifrågasätta ordvalet och urvalet av fakta i publiceringen och därför tog vi bort den, berättar Klas Wolf-Watz, publiceringschef på Ekot i ett mejl till Resumé.

Här är några av reaktionerna på Ekots tweet.Dela sidan: