Dela sidan:

Att övertala en tidigare punkare till ett kommersiellt samarbete är inte den lättaste av uppgifter. Trots det har H&M-varumärket & Other Stories fått med sig den tidigare Sonic Youth-medlemmen Kim Gordon för en gemensam kollektion. I samband med lanseringen av kollektionen släpps även två kortfilmer som ska ge en bättre inblick i samarbetet och Kim Gordons karriär. Filmerna är framtagna av B-Reel Films och regisserade av Freshteh Piltan.

– Att vara bland de få som får jobba med och porträttera punkdrottningen och ikonen Kim Gordon var inspirerande. Jag blev också imponerad av & Other Stories öppenhet med att låta Kim säga vad hon vill, säger Freshteh Piltan, BRF.

De två filmerna kretsar kring Gordons relation till Los Angeles samt hennes dotter Coco Gordon Moore, som även är ansiktet utåt för den nya kollektionen. B-Reel berättar i ett pressmeddelande att filmerna ska spegla Kim Gordons relation till modeindustrin och den ständiga jakten på ett personligt uttryck.

– Det är uppfriskande när ett modemärke istället för att rida på “feminism vågen”, vågar ge röst åt hur svårt det är att hitta något autentiskt inom mode idag, när till och med feminism är något som blir paketerad som marknadsföringsknep, säger Freshteh Piltan.


Dela sidan: