Dela sidan:

Andreas Norinder har tidigare jobbat som nyhetschef inom koncernen och tar nu över det ansvariga utgivarskapet för de elva nyhetssajterna som ryms inom 24 Journalistik. Norinder blir även deskchef för 24 Journalistiks centralredaktion i Kalmar.

– De publicistiska frågorna är jätteviktiga för oss som nyhetsförmedlare och att få driva det arbetet framåt känns både viktigt och spännande, säger Andreas Norinder. Vi verkar i en 100 procent digital värld och jobbar hårt för att vara snabbast med nyheterna. Därför är det också extra viktigt att vi ser till att de pressetiska frågorna hela tiden är närvarande, då våra publiceringar har stort genomslag.
Sedan startskottet i Kalmar 2014 har 24 Journalistik etablerat sig i Blekinge, Malmö, Kristianstad och Uppsala. De senaste startade redaktionerna är de i Helsingborg och Halmstad.
– 24 Journalistik går mot strömmen. När andra mediehus drar ner och säger upp personal så etablerar vi oss på nya orter och fastanställer duktiga, ambitiösa journalister. Det känns hedrande att få vara en av dem som är med och utvecklar denna satsning på framtidens lokaljournalistik, säger Andreas Norinder.
 
Innan tiden inom 24 Journalistik-koncernen har Norinder jobbat på bland annat Sveriges Radio, Gefle Dagblad, Barometern och VLT.

 


Dela sidan: