Dela sidan:

Resurs Bank har alltid varit duktiga med att nå ut till sina samarbetspartners inom detaljhandeln. Nästa stora satsning blir direkt mot slutkunderna. Därför inleder man nu en ny varumärkesresa och ett omfattande marknadsföringsarbete.

 – Vi kommer i princip att fördubbla vårt marknads- och kommunikationsteam. Vi utlyser åtta helt nya tjänster, där vi söker allt från en PR-manager till copywriters och experter på web och sociala medier, säger Anette Konar Riple, chief marketing officer på Resurs Bank.

Målet är ett starkare varumärke, med ett tydligare budskap och erbjudande till konsumenterna.


Anette Konar Riple.

– Vi ska behålla våra starka band till detaljhandeln, men bli mycket bättre på att kommunicera direkt med slutkunderna, som idag kräver transparens i hela affären. De vill helt enkelt veta varifrån en faktura kommer, och om företaget är att lita på, säger Anette Konar Riple.

Hon beskriver den nya satsningen som ett nybyggararbete.

– Vi söker drivna medarbetare som vill vara med och, tillsammans med vårt befintliga och mycket kompetenta team, bygga upp en ny avdelning och ett nytt sätt att arbeta. De kommer att vara viktiga pusselbitar när vi förtydligar vår varumärkesposition, där alla verksamhetsdelar och kommunikationskanaler ska samverka på bästa möjliga sätt.

En förutsättning för att lyckas är ett intresse och en förståelse för företagets affärer.

– Man måste tycka att det är kul! Vi verkar inom en bransch som är i ständig förändring. I och med digitaliseringen kommer det hela tiden nya aktörer och lösningar på marknaden. Det går bra för oss, men vi blir aldrig nöjda. Vi vill hela tiden bli bättre och hitta nya vägar för att utveckla affärsmodellen – och kommunicera den utåt, säger Anette Konar Riple.

­­– Som anställd på vår marknads- och kommunikationsavdelning kommer man i allra högsta grad vara med om att bygga upp den nya avdelningen, men även ha möjlighet att skapa sin egen roll och på allvar påverka företagets resultat.

Läs mer om de utlysta tjänsterna här!


I våras firade Resurs Banks 750 anställda att företaget fyllde 40 år.

Resurs Bank
Resurs Bank en snabbväxande svensk nischbank med huvudkontor i Helsingborg och landskontor i Norge, Danmark och Finland. Företaget är marknadsledande inom affärsområdet Retail finance och utmanare inom affärsområdena privatlån, kreditkort, sparande och fakturaköp.


Dela sidan: