Dela sidan:

Jacob Bursell har jobbat som ekonomijournalist i flera år och bland annat belönats med grävpriset Guldspaden för granskningen av den svenska revisionsbranschen. Förra året gav han ut boken "Risk", som handlar om datoriserad aktiehandel, och i dag tar podden "Kapitalet" upp det mesta av hans tid. Han ansvarar också för projektet "Make it in Sweden", en poddradio på arabiska med syftet att hjälpa nyanlända att hjälpa sig själva in i samhället.

Nu blir han också kolumnist för Metro och temat blir ekonomi – med allt vad det innebär.

– Det blir allt från privatekonomi till betraktelser av världsekonomin, entreprenörskap och företagande och kanske lite gnäll på våra politiker, säger Jacob Bursell i ett pressmeddelande.

Metros chefredaktör Staffan Erfors är nöjd med värvningen av Jacob Bursell.

– Jacob Bursell är en rutinerad ekonomijournalist med både bredd och spetskompetens. Det känns väldigt roligt att få honom till mediehuset Metro och hans kolumner på tisdagar ser jag bara som början på hans engagemang hos oss.


Dela sidan: