Dela sidan:

Redan innan sommaren anade jag hur det skulle bli. Och när höstsäsongen drog igång konstaterade jag att vår verksamhet inte klarar av att dra runt tre heltidslöner på en anständig nivå med nuvarande upplägg. 

Så skriver Mikael Marklund själv, i ett avslutande blogginlägg på Medievärlden. Vd:n, redaktören och delägaren började som redigerare på TU:s Pressens Tidning, som senare blev Medievärlden. Han konstaterar vidare i texten att hans stigande ålder riskerade att göra honom oanställningsbar. Efter 18 år på tidningen kom han därför till insikten om att det var dags att hitta nytt.

Vad som till slut fick honom att ta steget var jord- och skogsbruksfrågor, och tidningen ATL, lantbrukets affärstidning. Där börjar han som webbredaktör den 1 oktober.
– Jag kollade runt vilka lediga jobb som fanns och hittade det här på ATL. Jag är gammal bondläpp och det här var ett drömjobb när situationen såg ut som den gjorde här, säger Mikael Marklund till Journalisten

Axel Andén, som i dagsläget är anställd till 60 procent, kommer att ta klivet upp som vd. Han är tillsammans med reportern Linnea Kihlström (på 80 procent) nu tidningens enda anställda. Det fortfarande oklart om Mikael Marklunds redaktörsroll kommer att ersättas.
– I första hand går jag och Linnea upp till hundraprocentiga tjänster året ut. Sedan får vi se om vi anställer någon nästa år. Det kan vara så att vi köper in fler tjänster i stället på frilans- eller konsultbasis, säger Axel Andén till Journalisten.


Dela sidan: