Dela sidan:

Tidigare i veckan skrev Resumé om samarbetet mellan Expressen och Dagens Industri kring DI TV. Sedan tidigare finns Handelsbankens ekonomikanal EFN som dagligen sänder live, och nu ansluter sig alltså SvD och Aftonbladet till skaran. 
– Medievanorna ändras snabbt och intresset för rörligt material är kraftigt uppåtgående både vad gäller tittare och annonsörer. Vi har ett självförtroende i vår ekonomijournalistik digitalt och i print – det är ett självförtroende som vi tar med oss in i den här satsningen, kommenterar Daniel Kederstedt, chef på SvD Näringsliv. 

Ekonomistudion får två alternerande programledare: Samantha Coard, som tidigare har arbetat på bland annat TV4 och EFN, och Håkan Montelius med förflutet på bland annat SVT, TV4 och Aftonbladet TV.

I programmetmöter vi återkommande gäster som SvD:s experter Patricia Hedelius och Joel Dahlberg. Redaktör blir SvD:s Katarina Hugo.
– Samarbetet är ett viktigt första steg i våra gemensamma satsningar på video framåt. SvD Näringsliv är ett mycket starkt varumärke och har den trovärdighet som behövs för att bygga ett bra nyhetsprogram inom ekonomi framåt. För Aftonbladet är det ett tillskott i nyhetsfloran, säger Lotta Folcker, tv-chef Aftonbladet.


Dela sidan: