Dela sidan:

I Giacomo Puccinis sista opera Turandot lindar prinsessan Turandot sina friare kring ringfingret genom att utsätta dem för en rad prövningar. Blinda av kärlek ställer de upp på prövningarna med vetskapen om att ett misslyckande kommer att innebära döden.

Inför premiären släpper Folkoperan i samarbete med INGO nu en film där de hyllar den gränslösa kärleken genom orgasmer.

– Vi lever i ett samhälle där vi hela tiden uppmanas att njuta av livet. Men det blir ofta ytligt. Med operan vill vi hylla begärets urkrafter och den totala hängivelsen, som i filmen får symboliseras av orgasmen, berättar Mellika Melouani Melani, regissör och konstnärlig ledare på Folkoperan.

Tillsammans bildar de medverkandes stön och skrik ett av de mest kända styckena från Turandot – Nessun Dorma.

– Kanske är en orgasm det närmaste du och jag kommer att sjunga opera. Båda kräver en stor fysisk kraftansträngning. Och båda ger samma positiva effekter som frigörande av endorfiner och oxytocin, säger Josefine Richards, creative director på INGO.

Filmen är regisserad av Sheila Johansson och produktionsbolag är New Land. Producent för filmen är Markus Ahlm på Colony.


Dela sidan: