Dela sidan:

Det är i dag som Expressens "Brottscentralen" publicerar uppgifter på att en chef vid SVT försökt köpa sex av en 14-årigt barn. I ett klipp visar Expressen hur mannen konfronteras av programledaren som under falsk identitet stämt träff med honom via en dejtingsajt.

I konversationen mellan mannen och fejkkontot "Linnea" erbjudar han 9.000 kronor för att veckovisa träffar fram till hennes 15 år. Därefter ska de ha sex. Mannen, som alltså uppges vara chef på SVT hävdar att han velat hjälpa flickan.

Nu har SVT:s HR- och kommunikationsdirektör inlett en utredning för att ta reda på vad som har inträffat.

– Vi har inlett en intern utredning som leds av mig. Vi tar det här på största allvar. Skulle de här uppgifterna visa sig stämma är det mycket allvarligt, säger Sabina Rasiwala till SVT och fortsätter:

– Vi är måna om att inte gå händelserna i förväg utan hanterar ärendet varsamt.


Dela sidan: