Dela sidan:

Mittmedia har sedan 2016 satsat hårt på sina "hemma hos"-reportage, en satsning som går under namnet Bostadspuls, då reportagen visat sig driva både trafik och digitala prenumeranter. Nu vidareutvecklar man bostadsbevakningen med robotskrivna artiklar. Sedan tidigare har textroboten Rosalinda fokuserat på sport och matcher i de lägre divisionerna men nu kommer den att börja producera artiklar om fastighetsaffärer.

Roboten har under en vecka testats på allehanda.se och tanke är att den så småningom ska producera en text per fastighetsaffär Mittmedias område.

Markus Sandin, produktägare på Mittmedia, skriver i en text att de än så länge ganska torftiga bostadsartiklarna kommer att utvecklas och så småningom inkludera även  historisk statistik och jämförelser.

"Därför ser vi också en stor potential i att kunna hitta uppslag för redaktionerna med hjälp av den här tjänsten, genom att agga upp sånt som sticker ut till redaktörerna.", skriver Sandin.

Artiklarna geotaggas och kommer att kunna pushas ut till Mittmedias appanvändare som ställt in att de vill ha nyheter rörande ett visst geografiskt område.Dela sidan: