Dela sidan:

För två år sedan startades nyhetssajten News55 av medieprofilerna Fredrik Lundberg och Artur Ringart. News55 skulle vara ett alternativ till de större nyhetssajterna för en lite äldre publik. Under bolagets första och förlängda verksamhetsår omsatte News55 2,6 miljoner kronor med en förlust på 5 miljoner kronor. Bolaget listades i somras på börsen.

Nu väljer de att starta ytterligare en gren i bolaget – ekonomisajten E55. 

– Frågor som rör sparande, konsumtion och pengar hamnar ofta överst på agendan oavsett om man har pengar eller inte. Vi som är i målgruppen sitter på en väldigt stor del av svenskarnas förmögenhet och förtjänar att tas på allvar. Vi är otroligt glada och stolta över att kunna genomföra denna satsning tillsammans med Karolina som är en väldigt driven journalist, säger News55:s medgrundare Artur Ringart.

Satsningen kommer att ledas av den erfarne ekonomijournalisten Karolina Palutko Macéus som tidigare jobbat på bland annat Dagens Industri, TV4 och Svenska Dagbladet. Palutko Macéus har även skrivit böckerna "Det är jag som äger Carnegie" och "Fingerprint – The Story". E55:s redaktion består i nuläget av Palutko Macéus och Per Agerman men kommer under hösten att utvidgas. Agerman har tidigare jobbat med Palutko Macéus på Affärsvärlden och var även med och författade "Fingerprint – The Story".

– Det ska bli otroligt roligt att lansera en ny ekonomisajt för den här stora och viktiga målgruppen. News55 har gjort ett fantastiskt jobb för Sveriges erfarna befolkning och nu ska vi tillsammans bygga vidare på det, säger Karolina Palutko Macéus.

Enligt ett pressmeddelande kommer E55 vända sig till "svenskar med livserfarenhet, som är ekonomiskt starka och antingen är eller vill bli mer engagerade i sina ekonomiska val och beslut".

– Att satsa på ekonomijournalistik är en naturlig utveckling för News55 och intresset är väldigt stort hos både läsare och kommersiella partners. När E55 får tillgång till hela News55:s erbjudande i form av digitala produkter, print och mässor så kan vi renodla den delen till våra läsare och publik som har ett stort ekonomiintresse, säger Fredrik Lundberg, News55:s VD och medgrundareDela sidan: